quinta-feira, 22 de setembro de 2011

Discurs istoric al lui Benedict al XVI-lea în faţa Parlamentului federal german: Omul nu s-a creat de la sine; Principiul majorităţii nu este suficient când este în joc demnitatea omului

 
Pope Benedict XVI kisses a baby as he arrives for a mass at the Olympic Stadium in Berlin, Germany, Thursday, Sept. 22, 2011. Pope Benedict XVI is on a four-day official visit to his homeland Germany.


  (RV - 22 septembrie 2011) Cea de la Berlin a fost o etapă a vizitei oficiale a Papei ca Succesor al lui Petru dar şi ca şef al Statului Cetăţii Vaticanului. Ştim bine că prin statutul juridic al Statului Cetăţii Vaticanului, Biserica are posibilitatea de a stabili contacte oficiale, să spunem „structurale” cu structurile politice, sociale, culturale internaţionale  ...»


Benedict al XVI-lea la începutul celei de-a treia călătorii apostolice în Germania: vin să vorbesc despre Dumnezeu; libertatea înseamnă a împărtăşi valori nemanipulabile


(RV - 22 septembrie 2011) Adevărata libertate nu este individualism dar relaţie solidară cu alţii, bazată pe valori nemanipulabile: a afirmat Benedict al XVI-lea joi dimineaţă la sosirea în Germania pentru cea de-a treia călătorie apostolică în pământul său natal, prima vizită oficială în Germania. Avionul papal a aterizat la  ...»
Benedict al XVI-lea a sosit la Berlin: "Nu am venit pentru obiective politice sau economice...dar ca să întâlnesc lumea şi să vorbesc despre Dumnezeu"


(RV - 22 septembrie 2011) Avionul la bordul căruia se afla Papa Benedict al XVI-lea a aterizat joi la ora 10.30 pe aeroportul internaţional Berlin-Tegel marcând începutul celei de-a 21-a călătorii apostolice internaţionale având ca moto “Unde este Dumnezeu, acolo este viitor”. O vizită intensă de patru zile care îl va purta pe Episcopul  ...»
Benedict XVI a început joi călătoria sa apostolică în Germania. La conferinţa de presă în timpul zborului spre Berlin, secularizarea, drama pedofiliei şi dialogul ecumenic


RV 22 sep 2011. Provocarea secularismului, scandalul pedofiliei, angajarea în dialogul ecumenic, dar şi bucuria de a merge în ţara sa natală, au fost principalele teme abordate de Benedict al XVI-lea în timpul zborului spre Berlin, în tradiţionala conversaţie cu jurnaliştii acreditaţi pentru călătoria apostolică în Germania.
"Merg cu bucurie în Germania  ...»