domingo, 9 de outubro de 2011

Papa la celebrarea vesperală în biserica Mănăstirii certozine - "Certoza" din Serra San Bruno: tăcerea şi singurătatea în viaţa contemplativă elogiate de Pontif; seara întoarcerea în Vatican

 

(RV - 9 octombrie 2011) La intrarea în Mănăstirea certozină din Serra San Bruno, Pontiful a fost primit duminică după amiază de priorul acesteia, părintele Jacques Dupont şi condus în biserica mănăstirii Sfinţii Ştefan şi Bruno pentru celebrarea orei Vesperelor - rugăciunea canonică de seară, împreună cu călugării certozini.  ...»


Benedict al XVI-le către populaţia din Serra San Bruno: mănăstirile, centre de "asanare" a ambientului social insalubru; însuşiţi-vă tradiţia lor spirituală


(RV- 9 octombrie 2011) A doua etapă a călătoriei pastorale de duminică a Papei Benedict al XVI-lea a fost cea de la Serra San Bruno unde, Pontiful, sosit cu elicopterul, a fost întâmpinat de autorităţile civile şi religioase, între care arhiepiscopul de Catanzaro-Squillace, mons. Vincenzo Bertolone însoţit de parohii localităţii, şi  ...»
Apel al Papei la rugăciunea „Angelus”: cu sfinţenia voastră reînnoiţi regiunea Calabria. Primarul din Lamezia Terme: ajunge cu mafia!


(RV - 9 octombrie 2011) Papa Benedict al XVI-lea în vizită pastorală duminică la Lamezia Terme şi la Serra San Bruno, la terminarea Liturghiei a condus rugăciunea mariană “Îngerul Domnului” adresând un puternic apel la reînnoirea regiunii Calabria, din sudul Italiei. În prealabil, primarul şi episcopul de Lamezia Terme au exprimat cu accente sincere speranţele unei  ...»
"Fără caritate nu există viitor": Benedict XVI la Sf. Liturghie celebrată duminică la Lamezia Terme (sudul Italiei). "La violenţa criminalităţii, răspundeţi cu valorile umane şi creştine!"


RV 09 oct 2011. Cincizeci de mii de credincioşi au sfidat ploile torenţiale din aceste zile pentru a lua parte duminică dimineaţă la Sf. Liturghie prezidată de Benedict XVI la Lamezia Terme, în cadrul primei sale călătorii pastorale în regiunea italiană Calabria. Duminică norii s-au mai răzbunat şi au permis desfăşurarea slujbelor religioase.  ...»
Papa la Lamezia Terme: nu cedaţi pesimismului şi resemnării, răspundeţi cu credinţă şi iubire la dificultăţi


(RV - 9 octombrie 2011) Am venit ca să împărtăşesc cu voi bucurii şi speranţe, osteneli şi strădanii, idealuri şi aspiraţii”: a spus Papa Benedict al XVI-lea în predica ţinută la duminică dimineaţă la Liturghia oficiată la Lamezia Terme, în Zona ex-Sir, în periferia industrială a oraşului, în prima sa călătorie  ...»
Duminică, vizita Papei în sudul Italiei pe tema: "În numele lui Isus Cristos Nazarineanul, ridică-te şi umblă!" (Fapte 3,6)


RV 08 2011. "În numele lui Isus Cristos Nazarineanul, ridică-te şi umblă" (Fapte 3,6). Acesta este motoul ales pentru vizita pastorală pe care Benedict al XVI-lea o efectuează duminică, 9 octombrie, în sudul Italiei, mai precis în oraşul Lamezia Terme şi mănăstirea certozină Serra San Bruno. Întreaga regiune italiană Calabria  ...»